کنفرانس ملی بیماری تب کانگو و نقش علما و متنفذین در آگاهی دهی جامعه از اضرار آن در پوهنتون کابل برگزار گردید

Anonymous (not verified)
سه‌شنبه ۱۴۰۱/۴/۱۴ - ۱۷:۱۸
تصویر

دراین کنفرانس ملی و علمی که به ابتکار پوهنځی علوم وترنری و هم‌کاری آمریت تحقیقات علمی پوهنتون کابل برگزار گردیده بود نمایندگان وزارت‌های صحت عامه، معارف، زراعت و مالداری، حج و اوقاف، استادان و نمایندگان پوهنتون طبی کابل، مدیران و استادان مکاتب معارف شهر کابل، نمایندگان شاروالی کابل و نواحی آن، خبرنگاران و نمایندگان رسانه‌ها نیز اشتراک کرده بودند.

کنفرانس ملی با تلاوت آیات از کلام الله مجید آغاز گردید و سپس محترم پوهاند دوکتور شیرشاه سادات رئیس پوهنځی علوم وترنری پیرامون معرفی آن صحبت نموده و افزود که پوهنتون‌ها بوسیله تولید علم و دانش باید رهگشای جامعه شوند و آگاهی مؤثر و مفید را به مردم برسانند تا مردم از آن استفاده مثبت نمایند.

پس از آن محترم دکتور اسامه عزیز، رئیس پوهنتون کابل در جایگاه سخن تشریف برده و با بیان اهمیت صحت از لحاظ شرعی و عقلی بر حفظ نفس و جان از امراض تأکید کرد و گفت که وقایه بهتر از علاج است و آگاهی عامه از بیماری‌های ساری در کشور کم است و باید دراین مورد بیشتر آگاهی دهی صورت گیرد.

دکتور عزیز ضمن مفید خواندن این‌ گونه برنامه‌ها علاوه نمود که وظیفه پوهنتون‌ها و نهادهای علمی است تا با تحقیق روی امراض و مشکلات در جامعه، آگاهی علمی را بیشتر کنند و این وظیفه علما، متنفذین، آموزگاران بویژه وزارت حج و اوقاف، شاروالی‌ها و رسانه‌ها است که این آگاهی را به جامعه برسانند تا در حفظ جان مردم از امراض مؤثر تمام گردد.

محترم لطف الله خیرخواه معین علمی وزارت تحصیلات عالی از برگزاری این کنفرانس ازسوی پوهنځی علوم وترنری تقدیر و تشکری نموده وآنرا کارنیک، علمی و پسندیده بیان کرده که نشان دهنده انجام مسوولیت توسط یک نهاد علمی و اکادمیک است.

هم‌چنان دراین کنفرانس مفتی ذاکرالله، رئیس عمومی مالداری و صحت حیوانی وزارت زراعت و مالداری نیز پیرامون موضوع صحبت نموده و از این ابتکار پوهنتون کابل ابراز تشکری نموده و بیان نمود که دراین زمینه با پوهنځی وترنری و جهات مرتبط دیګر همکاری می‌ نمایند.

محترم داکتر صاحب احدی، رئیس بخش سرویلانس وزارت صحت عامه نیز دراین کنفرانس صحبت کرده و گفت که در آستانه فرا رسیدن عید قربان قرار داریم و احتمال مصاب شدن مردم به تب کانگو زیاد است پس باید دراین زمینه آگاهی دهی بیشتر صورت گیرد و این کار پوهنتون کابل در شرایط کنونی قابل قدر و ستایش است.

در بخش دوم کنفرانس محترم پوهنوال داکتر اسدالله صمدی و محترم پوهنوال داکتر احمدجان آبی استادان پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل، هرکدام روی موضوعات "تب کانګو و روش‌های مبارزه و جلوگیری آن" و "نقش کنه‌ها در انتقال بیماری‌های زونوز به انسانها و حیوانات" سخنرانی همه جانبه نموده و توضیحات کافی در مورد بیماری تب کانگو، خطرات آن و راه‌های جلوگیری از مصاب شدن به آن بویژه در آستانه فرا رسیدن عید قربان به اشتراک کنندگان ارایه نمودند.

در ختم کنفرانس، اشتراک کننده گان به پرسش و پاسخ از استادان ارایه کننده این کنفرانس نیز پرداختند و با طرح پرسش‌های شان کنفرانس را بیشتر مورد توجه قرار دادند و در نهایت این کنفرانس ازسوی محترم پوهاند محمد شفیع شریفی معاون امور علمی پوهنتون کابل جمع بندی گردیده و برآیند آن با مهمان شریک گردید.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۸ - ۹:۳۰
Background image

به استادان جدید التقرر پوهنځی فارمسي و علوم ساینسی ورکشاپ بلند بوردن ظرفیت دایر شد

از طرف پوهنځی فارمسی پوهنتون کابل برای استادان نو جذب شده، به اساس تکنالوژی نو انجام دادن تحقیقات علمی، ترتیب نمودن و به شکل درست تقدیم کردن لکچر های درسی ورکشاپ علمی دایر شد. تا. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۸/۱ - ۱۵:۱۵
Background image

ورکشاپ دسترسی به ارقام احصائیوي در تحقیقات علمی برگزار گردید

 آمریت انسجام و خدمات امور محصلین پوهنتون کابل با همکاری اداره ملی احصائیه و معلومات، ورکشاپ رهنمایی را برای محصلین پوهنځی های مختلف در رابطه با گردآوری ارقام احصائیوي در زمینه تحقیقات. . .

دوشنبه ۱۴۰۳/۷/۳۰ - ۱۵:۵۳
Background image

محصلین پوهنځی فارمسی سیر علمی به دره سالنگ انجام دادند

 در این سفر علمی که توسط استادان پوهنځی فارمسی پوهنتون کابل رهبری می‌شد، در مورد خواص و تحقیقات برخی از گیاهان طبی به محصلین معلومات مسلکی داده شد، تا با گیاهان طبي آشنا شود و بر این. . .

برگشت به اخبار

گالری رسانه

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی

روز جهانی آب در پوهنتون کابل طی یک سلسله مراسم بزرگ تجلیل شد. ادامه مطلب در گزارش ویدیویی آماده شده: