دیپارتمنت‌ هارتیکلچر

الف) معرفی:

دیپارتمنت هارتیکلچر در سال 1354 تحت نام دیپارتمنت جنگل‌داری و باغداری در چوکات پوهنځی تاسیس شد و اولین دور فارغ‌التحصیلان آن در سال 1358 به جامعه تقدیم گردید. هدف تأسیس این دیپارتمنت عمدتاً در دو بخش یکی جنگلات و دیگری باغداری بود. نسبت ضرورت و نیازمندی دیپارتمنت ‌هارتیکلچر در سال 1373 از دیپارتمنت جنگل‌داری و باغداری مجزا گردید و به‌طور مستقل شروع به فعالیت کرد. هدف عمده تأسیس دیپارتمنت را تربیه جوانان در ساحات عمده تولید و تکثیر سبزی‌ها، میوه‌ها، گل‌ها و نباتات زینتی تشکیل می‌دهد. محصلان به‌منظور آموزش بیش‌تر و عملی در اوقات معین از نمونه میوه‌ها، فارم‌های تحقیقاتی سبزی‌ها و درختان مثمر دیدن می‌‌نمایند تا از یک سو با پروژه‌های جدید و از جانب دیگر با معضلات موجود معرفت حاصل نمایند.

ب) اهداف آموزشی:

  • تربیه و پرورش متخصصین در رشته فرعی هارتیکلچر؛

  • معرفی سیستم‌های عصری تکنالوژی تولید محصولات هارتیکلچری؛

  • معرفی و ترویج تکنالوژی‌های جدید جمع‌آوری حاصل و بعد از حاصل محصولات هارتیکلچری.

1. دیدگاه:

دیپارتمنت‌ هارتیکلچر مصمم است از طریق کاربرد شیوه‌های معیاری تدریس، تحقیق و ترویج، کادر‌های علمی و مسلکی را غرض رشد و انکشاف سکتور باغداری به جامعه تقدیم نموده و به‌رویت آن در پروسه انکشاف همه جانبه اقتصادی و اجتماعی با در نظرداشت اصول وضع شده همکاری نماید.

2. مأموریت:

دیپارتمنت‌ هارتیکلچر ماموریت دارد تا از طریق تربیه کادرهای علمی و مسلکی، علم، فن و تکنالوژی هارتیکلچر را انکشاف، معرفی و گسترش بخشد. از این طریق با عرضه خدمات تدریسی، تحقیقی و ترویجی کمیت و کیفیت محصولات هارتیکلچری ارتقا یافته و منجر به رشد تجارت، بلند بردن عواید ملی و تأمین مصونیت غذایی گردد، تا باشد در پروسه رفاه و بهبود اقتصادی و اجتماعی جامعه رول به‌سزایی داشته باشد.

3. اهداف اساسی:

  • تدریس مضامین مختلف‌ هارتیکلچری برای محصلین؛

  • بلند بردن سطح آگاهی، مهارت و ظرفیت‌های محصلان در بخش‌ هارتیکلچر؛

  • آشناساختن محصلان به تکنالوژی عصری و مورد استعمال آن در بخش هارتیکلچر؛

  • تربیه کادر‌های جوان در بخش صنعت‌‌ هارتیکلچر؛

  • آشناساختن محصلان با تطبیق پروژه‌های مختلف در سکتور ‌‌هارتیکلچر؛

  • انکشاف صنعت هارتیکلچر و رفع نیازمندی‌های جوانب ذیدخل؛

  • انجام تحقیقات و مطالعات علمی و فنی در بخش هارتیکلچر.

ج) لابراتوار و تجهیزات:

دیپارتمنت دارای لابراتوار مستقل بوده که نسبتاً با وسایل ابتدایی مورد نیاز مجهز می‌‌باشد. وسایل متذکره جهت پیش‌برد تحقیقات علمی محصلین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

جدول4: شهرت اعضای کادری دیپارتمنت هارتیکلچر.

5412144

 

د) نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی) دیپارتمنت هارتیکلچر

452255

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!