درباره

پوهنځی ادبیات که در معرفی چګونګی تاریخ ادبیات و فرهنګ کشور ګام های متین برداشته است در اول میزان سال 1323 در چوکات پوهنتون کابل تاسیس یافت. در این وقت در پوهنتون کابل صرف سه پوهنځی: طب، حقوق و ساینس موجود بود.

در کنار دیپارتمنت‌های دری و پشتو، دیپارتمنت‌های زبان خارجی نیز به اين پوهنځی اضافه گردید که تعداد مجموعی دیپارتمنت‌های آن به یازده می‌رسید. به منظور تفکیک زبان های داخلی و خارجی، این پوهنځی در سال ۱۳۹۹ به دو پوهنځی جداگانه تقسیم گردید.

 هدف از تاسیس این پوهنځی تربیه جوانان کشور به منظور شرح و بیان ثقافت و تاریخ کشور، معرفی این پدیده‌ها برای جهانیان از طریق تحقیق و تحصیل بوده است. ګذشته از ان تربیه معلمان ورزیده و اګاه در رشته های مختلف علمی و ادبی هدف دیګر پوهنځی را تشکیل میدهد. تربیه و پرورش نویسنده ګان و محققان نیز از هدف عمده پوهنځی به شمار میرود.

اولين پروګرام درسی پوهنځی شامل تاریخ ادبیات پشتو، تاریخ ادبیات دری، ګرامر پشتو ، ګرامر دری، متون پشتو،  فنون ادبی پشتو، فنون ادبی دری، روحیات و فلسفه، زبان عربی و انګلیسی بود، که توسط یک هیت ذیصلاح تحت ریاست وزیر معارف وقت تعین ګردیده و برای تدریس ان استاد عبدالحی حبیبی ( ریس پوهنځی) محمد کریم نز یهی محمد اعظیم ایازی پاینده محمد زهیر، امین الله زمریالی، سرور ګویا، عبدالرووف بینوا، عبدالحق بیتاب، غلام جیلانی جلالی، هاشم شایق افندی امین میرزا قفقازی و شمشير خان توظیف ګردیدند. با چنین پروګرام درسی و هیت استادان محدود اولین صنف پوهنځی شامل ده نفر از فارغان لیسه حبیبه و لیسه احمد شاهی قندهار به تاریخ اول میزان 1323 هـ ش افتتاح ګردید.

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!