درباره پوهنځی

نخستین آموزش های تخصصی ژورنالیزم در افغانستان در سال 1340 در چوکات پوهنځی ادبیات پوهنتون کابل  به شکل یک دیپارتمنت آغاز شد. و نخستین دور فارغان این دوره به هفده تن می‌رسید.

این پوهنځی به حیث پوهنځی مستقل در سال   1365 با  ترکیب دو دیپارتمنت زیر نام «رادیو- تلویزیون» و«مطبوعات» ایجاد شد. در سال 1395 نظر به نیاز بازار و تایید کریکولم جدید دیپارتمنت رادیو تلویزیون و مطبوعات مدغم شده به نام   «ژورنالیزم» و دیپارتمنت  « روابط عامه» تازه ایجاد شد؛ سپس در سال ۱۳۹۷ دیپارتمنت سومی زیر نام "مطالعه‏ی ارتباطات"  نیز با کود مشخص در امتحان کانکور ایجاد شد . از بدو تاسیس تا نیمه سال ۱۳۹۹ در این پوهنځی در چهار سمستر اول تدریس تقریباً  شکل عمومی بود. بعد از سمسترچهارم محصلان به دو دیپارتمنت تقسیم می شدند؛ اما با شروع سال تحصیلی ۱۳۹۹ محصلان از طریق کانکور به رشته های ژورنالیزم، روابط عامه و مطالعه‏ی ارتباطات معرفی و دیپارتمنت ها با مضمون‌های مشخص و تخصصی از صنف اول دروس شان را در صنف‌های جدا آغاز کردند. دیپارتمنت ژورنالیزم  به شکل تیوری و عملی در استدیوهای مجهز رادیو و تلویزیون تربیت و آموزش می‏شوند، که بعد از فراغت می‏توانند منحیث خبرنگار، مجری برنامه‌های رادیو و تلویزیونی، گزارشگر و برنامه ساز، کارگردان، تهیه کننده، گوینده خبر، ویراستار، مجری برنامه‌های تحلیلی و مصاحبه و  در سازمان‌های رسانه‌یی شامل کار شوند..

محصلان روابط عامه تیوری را در صنف و بخش های عملی را در نهادهای روابط عامه وزارت‌خانه‌ها و نهادهای خصوصی می‌آموزند و بعد از فراغت به عنوان مسؤولان روابط عامه و گزارشگران و خبرنگاران خدمت خواهند کرد..

 پوهنځی ارتباطات و ژورنالیزم پوهنتون کابل از زمان تأسیس تا حال شصت دوره اعم از روزانه و شبانه فارغ التحصیلان خود را به حیث ژورنالیستان مسلکی به جامعه تقدیم کرده است.

ساحه  کاری فارغ التحصیلان دیپارتمنت ژورنالیزم این پوهنځی؛ رسانه های چاپی، صوتی (رادیو)، تصویری (تلویزیون)   و آژانسهای خبر رسانی،  مسوولان و سخنگویان نهادهای روابط عامه و ارتباطات نهاد های دولتی و غیردولتی  می باشد.

تعمیر پوهنځی ارتباطات و ژورنالیزم دارای، هفت صنف درسی ،  یک کتاب‌خانه،   استدیوی آموزشی تلویزیون،   استدیوی رادیو، یک مطبعه چاپ، مرکز مشاوره  و  یک اتاق کنفرانس می‌باشد. نصاب درسی این پوهنځی در سال 1395 به همکاری پنج پوهنتون مطرح  دنیا کارشد و بعدا در کلستر سال 1400 وزارت تحصیلات عالی با درنظرداشت نیازهای بازار کار بازنگری گردید.

گالری رسانه

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!

چند قطعه عکس های زیبا از پوهنتون کابل در موسم بارانی