تعمیر جدید پوهنځی‌های پالیسی و اداره عامه و ریاضیات پوهنتون کابل به بهره‌برداری سپرده شده و افتتاح گردید

سه‌شنبه ۱۳۹۹/۱۲/۱۲ - ۱۵:۱۲
نع

تعمیر جدید پوهنځی‌های پالیسی و اداره عامه و ریاضیات پوهنتون کابل که قبلاً به بهره‌بردای سپرده شده بود، به روز سه‌شنبه مؤرخ ۱۲ حوت سال جاری با حضور وزیر تحصیلات عالی، معین مالی و اداری و رؤسای ادارت مرکزی وزارت، رییس و معاونین ریاست پوهنتون کابل، رؤسای پوهنځی‌ها، تعدادی از استادان و محصلان پوهنتون کابل طی یک محفل و قطع نوار رسماً افتتاح گردیده و عملاً در معرض استفاده محصلان این دو پوهنځی قرار گرفت.

دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی با صحبت در مراسم افتتاحیه این تعمیر ضمن ابراز خرسندی از اعمار و بهره‌برداری از این ساختمان، آن را یک اقدام همسو با دیدگاه وزارت تحصیلات عالی در جهت توسعه‌ی مراکز اکادمیک و پژوهش‌های علمی کشور دانسته علاوه نمود که: در حال حاضر ضرورت یک تغیر جدی در بخش تحصیلات عالی کشور درک گردیده و طرح‌هایی به هدف تحقق این تغیر روی دست نیز گرفته شده است. با اراده‌ای که در رهبری پوهنتون کابل و وزارت تحصیلات عالی وجود داشته و همچنان علاقه‌مندی‌ای که ازسوی رییس جمهور کشور ابراز گردیده است، کار روی تغیر پوهنتون کابل و سایر مراکز اکادمیک کشور از آموزشگاه‌های محض به مراکز تحقیق، پژوهش و تولید متون علمی جریان دارد تا ازین طریق ضمن تغیر رویکرد بخش تحصیلات عالی کشور، تحقیق و پژوهش در یک فضای معیاری را همچون یک اصل در این عرصه تحقق بخشیده و ازین طریق تغیر در کشور رقم زده شود. آقای بصیر از جانب وزارت تحصیلات عالی در راستای حمایت از هرنوع طرح‌های ابتکاری به هدف تغیر نهادهای اکادمیک اعلام حمایت کرده و در اخیر افتتاح این تعمیر جدید را برای پوهنتون کابل مبارک گفت.

سپس، پوهاند دکتور محمدعثمان بابری رییس پوهنتون کابل با صحبت در این محفل ضمن ابراز خرسندی از تکمیل شدن کار ساختمانی آن و خوش آمدگویی اشتراک کنندگان برنامه، افتتاح این تعمیر را مبارک گفته، روی چگونگی پروژه ساختمان این تعمیر، هزینه‌ها، امکانات، تجهیزات و نیازمندی‌های بعدی این ساختمان صحبت نمود. پوهاند بابری از رهبری وزارت تحصیلات عالی خواست تا در قسمت تجهیز مراکز تحقیقاتی و پژوهشی کشور و به ویژه توسعه‌ی بخش تحقیقاتی و تجهیز بیشتر و بهتر ساختمان‌های درسی با پوهنتون کابل همکاری نمایند.

این تعمیر با هزینه‌ی حدود ۱۳۲ میلیون افغانی از بودجه وزارت تحصیلات عالی، تحت نظر وزارت شهرسازی و اراضی در زمینی با مساحت ۱۹۰۰متر مربع احداث گردیده و دارای ۳۶ صنف معیاری درسی، ۲سالُن همایش، ۲ کتابخانه و تعدادی دفاتر اداری می‌باشد. پوهنځی‌ پالیسی و اداره عامه با حدود۶۵۰ دانشجو قبلاً با پوهنځی حقوق و علوم سیاسی و روان‌شناسی و علوم تربیتی، و ریاضیات با حدود ۵۰۰ محصل قبلاً با پوهنځی‌های فزیک و بیولوژی از ساختمان مشترک استفاده مینمودند که به دلیل کم‌بودن ظرفیت در این ساختمان‌ها نیاز جدی به ساختمان مستقل داشتند و اینک با اعمار این تعمیر مشکلات جای برای این دو پوهنځی مرفوع گردیده و محصلان گرامی پس از این دروس شان را در صنوف معیاری فرا خواهند گرفت.

دوشنبه ۱۴۰۰/۲/۲۰ - ۹:۴۹

مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان به مناسب گرامیداشت از ماه مبارک رمضان از سوی اتحادیه محصلان پوهنتون کابل برگزار گردید

مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان به روز یکشنبه مؤرخ ۱۹ ثور سال جاری مطابق با بیست و هفتم ماه مبارک رمضان جهت گرامیداشت از این ماه، از سوی اتحادیه محصلان پوهنتون کابل با حضور رییس و معاون امور. . .

پنجشنبه ۱۴۰۰/۲/۱۶ - ۱۳:۵۷

مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان به مناسب گرامیداشت از ماه مبارک رمضان در پوهنتون کابل برگزار گردید

مراسم ختم قرآن عظیم‌الشان شامگاه روز چهارشنبه مؤرخ ۱۵ ثور سال جاری مطابق با بیست و سوم ماه مبارک رمضان جهت گرامیداشت از این ماه، از سوی رهبری پوهنځی شرعیات با حضور وزیر تحصیلات عالی. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۲/۱۴ - ۱۲:۲۷

پارک صحن دیپارتمنت زبان فرانسوی پوهنځی ادبیات زبان‌های خارجی پوهنتون کابل افتتاح گردید

پارک صحن دیپارتمنت زبان فرانسوی پوهنځی ادبیات زبان‌های خارجی پوهنتون کابل ازسوی پوهاند دکتور محمد عثمان بابری، رییس پوهنتون کابل درحالی‌که استادان و محصلان این دیپارتمنت نیز حضور. . .

کنفرانس علمی و تحقیقی تحت عنوان مطالعه و مدیریت آب های افغانستان به پیشواز افتتاح بند کمال خان

آغاز کمپاین نهال‌شانی در پوهنتون کابل

بخش دوم سخنرانی جلالتمآب محمد اشرف غنی رئیس جمهور در باره اعمار صلح