دیپارتمنت زبان و ادبیات دری

الف) معرفی:

دیپارتمنت ‌دری در سال 1323 تشکیل گردید. در آغاز تشکیلِ پوهنځی زبان و ادبیات، زبان‎های پشتو و دری به‎صورت مشترک در دیپارتمنت واحد، درس‎های ‎شان را آغاز نمودند.

 

جهت انکشاف سویۀ ذهنی و علمی محصلان، کتاب‎خانۀ پوهنځی باداشتن کتاب‎های سودمند ساخته شد. مدیریت نشرات تأسیس گردید و به منظور پخش و حفظ فرهنگ و ثقافت کشور، به نشر و پخش مجله‎های ادب و وژمه، به زبان‎های فارسی دری و پشتو پرداخته شد.

بین سال‎های 1328 و 1335 فاکولتۀ ادبیات توسعۀ بیشتر کرد. در سال 1330 دیپارتمنت واحد تاریخ و جغرافیه تأسیس شد. به غرض بلند رفتن تجربه‎های علمی و عملی محصلان، سیرهای علمی و مطالعات دقیق بر مبنای مشاهده آغاز گردید. در راستای توسعۀ پوهنځی، در سال 1335 دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی‌دری و پشتو از هم جدا شد. این تفکیک به‎خاطر فراهم‎آوری زمینۀ بیشتر و بهتر تحصیلات تخصصی و گسترش زبان و ادب فارسی دری و پشتو صورت گرفت. مجله علمی-تحقیقی ادب مجله علمی ایست که از طرف هرسه دیپارتمنت به سه زبان بخاطر انکشاف زبان و ادبیات از چندین ده‌هه به اینسو نشر می‌گردد.

این دیپارتمنت در حال حاضر دارای دروس روزانه، شبانه، ماستری و داکتری است. بیست تن استاد در دیپارتمنت فارسی‌دری مصروف تدریس‌اند که از جمله سیزده تن آن‎ها دارای درجۀ تحصیل داکتری، و دیگران ماستر هستند. و دو تن از استادان دیپارتمنت مصروف تحصیلات دورۀ داکتری هستند.

ب) اهداف:

1. دیدگاه:

دیپارتمنت فارسی‌دری، رهبران صاحب صلاحیت و متخصص و کارشناس در رشتۀزبان و ادبیات (ادبیات‌شناسی و زبان‌شناسی) تربیۀ و به جامعه تقدیم می‌نماید که در امر رشد و توسعۀ ادبیات و فرهنگ جامعه و پیشبرد امور دولتی در بخش‌های فرهنگی و ادبی نقش تعیین کننده و درخور توجه خواهد داشت.

2. مأموریت:

دیپارتمنت فارسی دری اجتماع علمی و اکادمیک است که همه‌ساله مسؤولیت دارد تا محصلان را در رشتۀزبان و ادبیات فارسی‌دری تدریس نماید.

همچنان این دیپارتمنت مسؤولیت تربیۀ کارشناسان و مدرسان در عرصۀ ادب‌شناسی و زبان‌شناسی‌، ویراستاری، تحقیق، آفرینش آثار ادبی و هنری و مشاورین در امور فرهنگی و نشراتی وزارت‌خانه‌های مختلف را دارد.

3. اهداف اساسی:

 این دیپارتمنت برای محصلان رشته‌های زبان و ادبیات کشور زمینۀ بلدیت به تحقیق و تحقیق‌های علمی و اختصاصی را فراهم می‌نماید و هم در تربیۀ کادر‌های ادبی و آموزش مؤثر زبان نقش مهم ارزنده و مؤثر را ایفا خواهد کرد.

 ج. نصاب تحصیلی (مضامین تخصصی)

pic

گالری رسانه

پوهنځی علوم وترنری پوهنتون کابل. جزئیات بیشتر را در گزارش ویدیویی ذیل دنبال کنید.

گزارش ویژه از تاریخچه، دست آوردها و برنامه های آینده پوهنځی فزیک پوهنتون کابل:

گزارش مختصری از فعالیت های انجام شده پوهنتون کابل در ماه اسد.

گفتگوی ویژه با رئیس پوهنځی فارمسی جناب محترم دکتور آقا محمد ژکفر در خصوص دستاوردها و وضعیت عمومی پوهنځی مذکور:

در پوهنتون کابل، امتحانات نهایی محصلین پوهنځی های مختلف سمستر بهاری با شفافیت کامل و در فضایی مناسب ادامه دارد.

مصاحبه ویژه با پوهنمل صفی الله جوهر رئیس پوهنځی زراعت پوهنتون کابل

ورکشاپ سه روزه برای محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبا توسط استاد (Dr. Edmund Chow) ایدمند چاو مهمان کشور سنگاپور پایان یافت.

سیستم تصفیه آب بعد از ۳۰ سال وقفه دوباره برای آبیاری فضای سبز محیط پوهنتون کابل فعال و مورد استفاده قرار گرفت. گزارش کامل در راپور ویدیویی تهیه شده توسط آمریت نشرات پوهنتون کابل.

یک لابراتوار کامپیوتری مجهز برای دیپارتمنت انگلیسی پوهنځی زبان ها و ادبیات خارجی پوهنتون کابل ساخته شده است که استادان تحقیقات علمی خود را در آن انجام می دهند و دانشجویان نیز در بخش های مختلف از آن استفاده می کنند.

چه باید کرد؟ تحت عنوان (چه باید کرد؟) تمثیل هنری در رابطه با حفاظت از محیط زیست ارائه شد. از سوی محصلین دیپارتمنت تیاتر پوهنځی هنرهای زیبای پوهنتون کابل به راهنمایی استادان تحت عنوان، چه باید کرد؟ تمثیل هنری از آگاهی عمومی در رابطه با حفاظت از محیط زیست

پوهنځی تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی پوهنتون کابل که در ساحه مکرویان_یکه توت قرار دارد، شما می‌تواند از فعالیت‌های علمی، اداری و تدریسی شان در این گذارش ويديويی معلومات حاصل نمایید!

کنفرانس تحت عنوان نزول القرآن که توسط اساتید محترم پوهنځی شرعیات ترتیب شده بود در پوهنتون کابل برگزار گردید. جزئیات بیشتر در گزارش ویدیویی!