د کابل پوهنتون رییس د افغانستان د پرمختیا لپاره د لوړو زده کړو د پیاوړتیا برنامې (AHEAD) رییس سره وکتل

website admin
Tue, Aug 10 2021 9:23 AM
ku

د کابل پوهنتون رییس پوهاند دکتور محمد عثمان بابري د افغانستان د پرمختیا لپاره د لوړو زده د پیاوړتیا برنامې (AHEAD) رییس ښاغلي نجیب الله سیاوش سره د پوهنتون ریاست کې وکتل او د دواړو بنسټونو ترمنځ یې په ګډو همکاریو خبرې وکړې.

پدې ناسته کې د کابل پوهنتون سره یې د دې برنامې ګډې همکارۍ موضوعاتو او ساحو، د متشبثینو لپاره د ګډ ظرفیت لوړولو برنامو رامینځته کولو پر څرنګوالي او د دې همکارۍ اړوندو نورو مسلو په هکله خبرې اترې وکړې. د افغانستان د پرمختیا لپاره د لوړو زده کړو د پیاوړتیا برنامې رییس پدې لیدنه کې وویل، چې د AHEAD برنامې مسوولین له کابل پوهنتون سره خپلې همکاري ته متعهد دي او د همکاریو او ګډو برنامو د جوړېډو په برخه کې به هېڅ ډول همکاري ونسپموي. وروسته د کابل پوهنتون رییس، کابل پوهنتون ته د دې برنامې مسوولینو او همکارانو راتګ او له همکاریو څخه مننه وکړه او هیله یې وښوده، چې وکولای شي د یو بل په همکاري د محصلینو د وړتیا لوړولو لپاره زمینه برابره کړي.

په ورته وخت کې د محصلینو او څېړونکو د مطالعې په موخه د کابل پوهنتون کتابتون سره د یوې هېوادوالې اغلې مېرمن ګل غوټۍ خاموش له لوري ۳۲۲ ټوګه کتابونه ډالۍ شول، چې د کابل پوهنتون د مسولینو د پاملرنې وړ وګرځېدل او له هغې څخه یې هم ستاینه وکړه. د کابل پوهنتون رییس د مېرمن خاموش احساسات د قدر وړ وبلل او هغه یې د هیواد د زړه سوانده او روڼ اندو ځوانانو څخه یوه نمونه یاده کړه.

Latest news

Sat, Oct 16 2021 11:52 AM

سرپرست ریاست پوهنتون کابل از پوهنځی‌های ریاضیات، کیمیا، زراعت، اقتصاد و کمپیوتر ساینس دیدن نمود

سرپرست ریاست پوهنتون کابل درحالی‌که وی را معاونین پوهنتون نیز همراهی می‌کردند از پوهنځی‌های ریاضیات، کیمیا، زراعت، اقتصاد و کمپیوتر سانیس دیدن نمود و با رییسان، استادان و کارمندان این. . .

Thu, Aug 05 2021 5:13 PM

The Konkor (University Entrance Exam) process of Kabul

The process of taking the entrance exam for 1400 in Kabul started on Thursday, August 5th, 2021 with the presence of excellency Dr. Abbas Basir, Minister of Higher Education, Prof. Dr.. . .

Wed, Aug 04 2021 3:11 PM

An Agreement Letter between the Faculty of Pharmacy of KU and the National Food and Drug Administration of Afghanistan

An Agreement Letter aimed at establishing cooperation and coordination between the Faculty of Pharmacy of Kabul University and the National Food and Drug Administration of Afghanistan. . .

BACK TO NEWS

All MediaAll media

Academic and research conference entitled "Study and Management of Afghanistan Water" to welcome the opening of Kamal Khan Dam

The National Seedlings Campaign at Kabul University Campus