کابل پوهنتون فارمسي پوهنځي له ۶۰ تنو څخه زیات شمېر زده کړیالان د کار زده کړې له دورې څخه فارغ شول

tariq_admin
Thu, Sep 08 2022 11:17 AM
تصویر

د کابل پوهنتون فارمسي پوهنځي پنځم ټولګي ۶۰ تنو څخه زیات شمېر زده کړیالانو درۍ ورځنۍ د کار زده کړې دوره یې په بریالیتوب پای ته ورسوله، په یاده دوره کې  زده کړیالانو وکړای شوای، له درمل څخه په سمه توګه استفاده کول، د درملو اداره ، مدیریت او همدارنګه دمیکروبونو مقاومت په برخه کې  لازمې زده کړې وکړي.

نوموړې دوره دروغتیا نړیوال بنسټ په مرسته  د دعامې روغتیا وزارت، ددرمل خدمتونو ریاست متخصصینو له خوا دایره شوې وه، ۳۵ تنه نارینه او ۳۰ تنه ښځینه زده کړیالانو په ځانګړو ورځو کې پکې برخه واخیسته، چې په پای کې یې دیادې دورې تصدیق پاڼه هم ترلاسه کړه.

دفارمسي پوهنځي رئیس ښاغلي آقامحمد ژکفر زده کړیالانو ته دتصدیق پاڼو د ویش په غونډه کې د عامې روغتیا وزارت د درمل خدمتونو ریاست له مرستې نه مننه وکړه او یاد اقدام یې د زده کړیالانو په عملي او نظري مهارت لوړولو کې غوره ګام یاد کړ او زیاته یې کړه: اوس زده کړیالان علمي او دې ورته زده کړییزو برنامو ته تر بل هر وخت زیاته اړتیا لري.

د عامې روغتیا وزارت د درمل خدمتونو رئیس حامد فرملي  دیادې برنامې د غوره والي ترڅنګ وویل: په پلان کې لرو، تر څو په راتلونکي کې دې ته ورته برنامې دورکشاف په څیر دایرې کړو ، ترڅو زده کړیالان و کولای شي، دکار په ساحه کې ترې لازمه استفاده وکړي.

دیاد پوهنځي د زده کړیالانو په نمایندګۍ یو تن دپوهنځي له ادارې څخه مننې ترڅنګ  ددې په څېر  برنامو د دایرولو غوښتنه هم وکړه.

Latest news

Thu, Aug 05 2021 5:13 PM

The Konkor (University Entrance Exam) process of Kabul

The process of taking the entrance exam for 1400 in Kabul started on Thursday, August 5th, 2021 with the presence of excellency Dr. Abbas Basir, Minister of Higher Education, Prof. Dr.. . .

Wed, Aug 04 2021 3:11 PM

An Agreement Letter between the Faculty of Pharmacy of KU and the National Food and Drug Administration of Afghanistan

An Agreement Letter aimed at establishing cooperation and coordination between the Faculty of Pharmacy of Kabul University and the National Food and Drug Administration of Afghanistan. . .

Wed, Aug 04 2021 3:01 PM

The Deputy Director Of The Administrative Office Of The President (AOP) visited the building built by China for KU

Prof. Dr. Abdul Karim Tutakhil Deputy Director of the Administrative Office of the President (AOP) visited the building built by China for Kabul University on Wednesday, August 4th,. . .

BACK TO NEWS

Pictures album of the courtyard of Kabul University after a gentle and beautiful rain

Academic and research conference entitled "Study and Management of Afghanistan Water" to welcome the opening of Kamal Khan Dam

The National Seedlings Campaign at Kabul University Campus