د کابل پوهنتون زده کړه ییز مرکز او ایډیټوریم پرانیستل شو

Anonymous (not verified)
Sun, Jul 31 2022 4:11 PM
pic6

د کابل پوهنتون د زده کړه ییز مرکز او ایډیټوریم ودانۍ چې د چین له خوا جوړه شوې وه، د پوهنتون د استادانو او محصلینو په ګډون د لوړو زده کړو سرپرست وزیر، د کابل پوهنتون رئیس او د چین د سفیر له خوا پرانیستل شوه.

په پیل کې د کابل پوهنتون رئیس ښاغلي دکتور اسامه عزیز د پرانیستې په دې مراسمو کې د مېلمنو له ګډونه پر مننې سربېره وویل چین د مخه هم له کابل پوهنتون سره همکاري درلوده، چې تر دې دمخه یې څو نورې ودانۍ هم جوړې کړي دي، دا نوې ودانۍ په پرمختللیو  معیارونو سمبال او د هېواد په کچه بې جوړې ده،اوغوښتنه یې وکړه چې دوست هېواد چین له کابل پوهنتون سره  خپلې مرستې او همکارۍ  روانې وساتي، ښاغلي  رئیس زیاته کړه د هېواد  د دې لوی علمي بنسټ پر مادي ابادۍ سربېره په معنوي پرمختګ کې هم له خدای ج څخه  د هڅو توفیق غواړو.

د لوړو زده کړو سرپرست  وزیر ښاغلي الحاج عبدالباقي حقاني د افغانستان او چین د دوستۍ او له افغانستان سره د نوموړي هېواد د مرستو په اړه خبرې وکړې، ښاغلي حقاني وویل زموږ هېواد له ستونزمنو حالاتو تېرېږي، یو شمېر هېوادونه غواړي چې زموږ د لوړو زده کړو سیسټم زیانمن کړي، هیله ده چې دوست هېواد چین راسره مرسته وکړي چې موږ پر پښو ودرېږو.

په کابل کې د چین سفیر ښاغلي وانګ یو هم په خپلو خبرو کې له افغانستان سره د چین د مرستو په  اړه معلومات ورکړل، ښاغلي وانګ وویل دا او دېته ورته نورې ودانۍ؛ چې په خورا معیاري بڼه جوړې شوي دي، د افغانستان له لوړو زده کړو سره د چین د مرستو بېلګې دي، نوموړي ډاډ  ورکړ چې له لوړو زده کړو او په تېره کابل پوهنتون سره دا ډول مرستې په په راتلونکې کې هم روانې وي.

د یادونې وړ ده چې د زده کړې دا مرکز څلوېښت ټولګي، دوه متوسط تالارونه  او یو د ۱۵۰۰ تنو په  ظرفیت  سره لوی تالار لري چې د MCC19 چینايي شرکت له خوا په پرمختللیو ودانیزو معیارونو سمبال پنځو کالو کې جوړ شوی دی چې د تهویې، صحت او تخنیکي منظم سیسټمونه لري.

Latest news

Thu, Aug 05 2021 5:13 PM

The Konkor (University Entrance Exam) process of Kabul

The process of taking the entrance exam for 1400 in Kabul started on Thursday, August 5th, 2021 with the presence of excellency Dr. Abbas Basir, Minister of Higher Education, Prof. Dr.. . .

Wed, Aug 04 2021 3:11 PM

An Agreement Letter between the Faculty of Pharmacy of KU and the National Food and Drug Administration of Afghanistan

An Agreement Letter aimed at establishing cooperation and coordination between the Faculty of Pharmacy of Kabul University and the National Food and Drug Administration of Afghanistan. . .

Wed, Aug 04 2021 3:01 PM

The Deputy Director Of The Administrative Office Of The President (AOP) visited the building built by China for KU

Prof. Dr. Abdul Karim Tutakhil Deputy Director of the Administrative Office of the President (AOP) visited the building built by China for Kabul University on Wednesday, August 4th,. . .

BACK TO NEWS

A part of the speech of the Honorable Minister of Higher Education Sheikh Nada Mohammad Nadeem to the teachers of Kabul University

A meeting was held to share ideas about the curriculum of the new master's program in the Faculty of Social Sciences

An exhibition of research posters of the Faculty of Agriculture was held