د کابل مرکز ي پوهنتونونو استادانو د ملګرو ملتونو د امنیت شورا له لوري د هیواد د لوړو زده کړو پر وزیر د محدودیتونو لګول وغندل

website admin
Wed, Jun 29 2022 11:37 AM
Jalasa e eteraz ustadan

د کابل مرکزي پوهنتونونو استادانو په یوې اعتراضیه غونډه کې، چې په کابل پوهنتون کې جوړه شوې وه، د ملګرو ملتونو د امنیت شورا له لوري د هیواد د لوړو زده کړو په رهبرۍ د سفر محدودیت او بندیزونه وغندل او ژر تر ژره د هغو د ختمولو غوښتونکي شول. دا اعتراضیه ناسته د روان کال د سرطان په ۷ نېټه د سې شنبې په ورځ جوړه شوې وه او د کابل مرکزي پوهنتونونو استادانو او رهبري پلاوو په کې ګډون کړی وو.

د غونډې په پيل کې د کابل پوهنتون علمي مرستیال ښاغلي پوهاند محمد شفیع شریفي په خپلو خبرو کې د ملګرو ملتونو د امنیت شورا اقدام غیر منصفانه وباله او ویې ویل، چې د لوړو زده کړو وزارت رهبري تل د هیواد د تحصیلي سیسټم د ښه والي په هڅه کې ده او په خپله د وزیر صیب په کوښښ په پوهنتونونو کې درسونه پيل شول او ټولې چارې په عادي ‌‌‌‌‌‌ډول دوام لري، د ملګرو ملتونو دا کړنه د هیواد د تحصیلي نظام او د افغانستان د خلکو په حق کې جفا ده، مونږ هیله لرو، چې ملګري ملتونه پر خپلې غیر عادلانه پریکړې باندې له سره فکر وکړي.

پدې ناسته کې د کابل پوهنتون استاد پوهنمل عبدالله اواب د لوړو زده کړو وزارت په رهبرۍ د ملګرو ملتونو د امنیت شورا له لوري د بندیزونو لګول د هیواد د لوړو زده کړو سیسټم سره ښکاره دښمني وبلله او تاکید یې وکړ، چې دا کار د ټولو نړۍ والو قوانینو او بشري حقونو خلاف دی او د اساسي حقونو څخه د افغانستان د خلکو د محرومیت سبب کیږي.

د کابل طبي پوهنتون د علمي چارو مرستیال پوهاند نجیب الله امرخېل هم یاد محدودیت غیر اصولي او غیر اخلاقی وباله او تاکید یې وکړ، چې د ملګرو ملتونو دا کار په اصل کې د افغانستان د خلکو په وړاندې د لوړو زده کړو دروازو د تړلو په مانا دی او مونږ له نړیوالې ټولنې غواړو، چې پر خپل دې غیر مسوولانه تصمیم باندې بیا کتنه وکړي.

همدارنګه پدې ناسته کې د ښوونې او روزنې پوهنتون استاد پوهنمل شاه رخ روفي او د پولي تخنیک پوهنتون استاد پوهندوی سیف الرحمن احساس هر یو په خپل وار سره په اړوندې موضوع خبرې وکړې او تاکید یې وکړ، چې د لوړو زده کړو په رهبرې د بندیزونو لګول او انزوا ته د افغانستان کشول سم کار نه دی او نړۍ باید انزوا ته د افغانستان کشولو کوښښو نه متوقف کړي.

د دې اعتراضي ناستې په پای کې د کابل مرکزي پوهنتونونو استادانو او رهبري پلاويو د پرېکړه لیک په خپرولو سره د ملګرو ملتونو له لوري د لوړو زده کړو وزارت په رهبرۍ د ټولو بندیزونو او محدودیتونو لرې کولو غوښتنه وکړه او تاکید یې وکړ، چې دا کار د ملګرو ملتونو د ټولو منل شوو قوانینو او پرنسیپونو خلاف دی او باید لغوه شي.

د پرېکړه لیک په یوې برخه کې راغلي دي، چې د لوړو زده کړو وزارت مقام باندې د هر ‌‌‌‌‌‌ډول محدودیتونو او بندیزونو لګول په اصل کې د هیواد تحصیلي نظام او د افغانستان له خلکو سره دښمني ده او پایله به یې نه جبرانېدونکي او تاواني وي او دافغانستان مظلوم ملت سره لویه جفا شمېرل کیږي او د ملګرو ملتونو امنیت شورا د خپله دا ظالمانه او له عدالت او واقعیت څخه لرې پرېکړه بېرته واخلي.

Latest news

Thu, Aug 05 2021 5:13 PM

The Konkor (University Entrance Exam) process of Kabul

The process of taking the entrance exam for 1400 in Kabul started on Thursday, August 5th, 2021 with the presence of excellency Dr. Abbas Basir, Minister of Higher Education, Prof. Dr.. . .

Wed, Aug 04 2021 3:11 PM

An Agreement Letter between the Faculty of Pharmacy of KU and the National Food and Drug Administration of Afghanistan

An Agreement Letter aimed at establishing cooperation and coordination between the Faculty of Pharmacy of Kabul University and the National Food and Drug Administration of Afghanistan. . .

Wed, Aug 04 2021 3:01 PM

The Deputy Director Of The Administrative Office Of The President (AOP) visited the building built by China for KU

Prof. Dr. Abdul Karim Tutakhil Deputy Director of the Administrative Office of the President (AOP) visited the building built by China for Kabul University on Wednesday, August 4th,. . .

BACK TO NEWS

Academic and research conference entitled "Study and Management of Afghanistan Water" to welcome the opening of Kamal Khan Dam

The National Seedlings Campaign at Kabul University Campus

Inauguration of the new building of Faculty of Public Policy and Mathematics of Kabul University