د کابل پوهنتون د درسونو د بیا پيل خبرتیا

website admin
یبشسیب

د کابل پوهنتون رهبري هئیت، پر کابل پوهنتون د لړم میاشتې د ۱۲ نېټې تراژيدۍ او غمجنې پېښې په اړه خپل د ژورې خواشینۍ او تاسف او دا وحشيانه پیښه، چې د دینې، انساني او بشري حقونو خلاف ده، خپل د خواشیني او ډاډګیرنې مراتب د دې غمګینې پېښې د شهید او ټپي شوو محصلینو درنو کورنویو، محصلینو، استادانو، همکارانو، د هیواد لوړو زده کړو او اکاډمیکې ټولنې ته څرګندوي.

د ولسمشر د لارښوونې پر بنسټ، د کابل پوهنتون رهبري هئیت د لوړو زده کړو وزارت رهبري او امنیتي چارواکو سره د یوې ګډې ناستې په لړ کې د دې پوهنتون د غوره امنیتي تدابیرو په هکله اړین تصمیم ونیول شو. پدې توګه په پام کې ده، چې د درسونو د سکتګۍ د مخنیوي په موخه د کابل پوهنتون درسونه ټاکل شوي مهال ویش پربنسټ د روان کال د لړم میاشتې په ۱۴ نېټه د چهارشنبې په ورځ بېرته پیلیږي. نو پدې توګه له ټولو محصلینو څخه هیله مند یو، چې سر له سبا خپلو درسونو ته حاضر شي.

همدارنګه د نجونو او هلکانو لیلیې بېرته فعالې شوي او د ولایتونو ګران لیلیه محصلین کولا شي، چې سر له سبا لیلیو ته ورشي. په دې ډول د ۱۳۹۹ کال نوي شامېلېدونکو محصلینو د نوملیکنې بهیر د ترتیب شوي مهال ویش پر بنسټ دوام مومي.

د دې غمجنې پیښې د شهیدانو او ټپيانو کورنیو سره د غمشریکي مراسمونو تنظیمولو کمیټې جوړې، د ټپیانو پوښتنې او د ګرانو شهیدانو د یادښت برنامې هم جوړې شوي، چې تاسو ښاغلو ته به یې په راتلونکو ورځو کې خبر درکړو.

درنښت

د کابل پوهنتون رهبري هئیت

Latest announcements

Wed, Oct 21 2020 2:12 PM

Announcement for Registration of New Students of Kabul University, and the Start of the First and Fall Semesters!

The registration of new students is scheduled to start on Saturday, October 24/2020; according to the following timetables and start of the courses of the first semester and the fall . . .

Wed, Oct 14 2020 10:43 AM

Announcement of Kabul University for Master's programs!

The Department of Master's Programs (Master's and Doctorate) of Kabul University intends to complete the registration process for master's degree programs, which were previously . . .

Wed, Oct 14 2020 9:53 AM

Announcement of Kabul University and Slovak Technical University

The Afghan Conference on Solar Technologies (AFGSolar1) is to be organized in collaboration with Kabul University and the Slovak Technical University in Bratislava, Kabul University.Th . . .

Back to announcements

All MediaAll media

Academic and research conference entitled "Study and Management of Afghanistan Water" to welcome the opening of Kamal Khan Dam

The National Seedlings Campaign at Kabul University Campus