نمایشگاه هنری شبکه کاری و معرق کاری اسلامی در دانشگاه کابل تدویر یافت

asdfa

Event dates

Event dates -

نمایشگاه ۴۱ اثر ارزشمند هنری شبکه کاری و معرق کاری اسلامی که به هدف معرفی این هنر به مردم و جامعه در پوهنتون کابل راه اندازی گردیده بود طی محفلی به روز دوشنبه ۳ سنبله سال جاری با حضور سرپرست وزارت تحصیلات عالی، رئیس پوهنتون کابل، وزیر مشاور رئیس جمهور در امور تحصیلات عالی، معین وزارت اطلاعات و فرهنگ، رئیس افغان فیلم، رئیس ناحیه ششم شاروالی کابل، رئیس پوهنځی هنرهای زیبا، استادان این پوهنځی و محصلان پوهنتون کابل در تالار دکتور عنایت الله شهرانی – پوهنځی هنرهای زیبای این پوهنتون افتتاح گردید.

پوهنمل سمیع الله نبی‌پور رئیس پوهنځی هنرهای زیبا با سخنرانی در این محفل ضمن ابراز خوش آمدید به تمام مهمانان و تقدیر از همکاران تدویر این نمایشگاه،روی اهداف و پالیسی پوهنځی هنرهای زیبا،بستر سازی برای هنر در جامعه اسلامی افغانستان و ایجاد تعامل جامع میان هنر، جامعه و مذهب؛ ارزش‌های هنری اسلامی و نقش هنر در تمدن اسلامی ایراد سخن نموده و برگزاری چنین برنامه‌ها را در رسیدن به این اهداف مؤثر و مفید دانست.

سپس پوهاند دکتور محمد عثمان بابری رییس پوهنتون کابل ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این نمایشگاه عالی و ارزشمند روی «نیاز به تغییر رویکرد پوهنتون‌ها به سوی جامعه و ضرورت‌های مردم و کشور» و گرویدن جامعه بسوی «ابتذال» به دلیل عدم آگاهی کافی از «آزادی‌های فرهنگی» صحبت نموده و برای برطرف سازی این معضل و معقول سازی رابطه میان هنر و فرهنگ، دقت، توجه و تلاش‌های هدفمند مسئولان بخش‌های مربوطه به ویژه قشر اکادمیک جامعه را مؤثر و ضروری دانست.

در ادامه پوهنمل عبداالتواب بالاکرزی معین علمی و سرپرست وزارت تحصیلات عالی با صحبت در این محفل گفت که تمام آثار اسلامی که از گذشتگان به جا مانده و اکنون دیده می‌شود مزین با ریزنقش‌ها و اثرات زیبای هنری می‌باشد که این بیانگر عشق و احساس عمیق هنرمندان به تخصص و مهارت شان و نشانگر رابطه تنگاتنگ هنر – جامعه و دین بوده و به استحکام بیشتر این رابطه تأکید ورزید.

پوهنیار مژگان مصطفوی معین مالی و اداری وزارت اطلاعات و فرهنگ و استاد پوهنتون کابل نیز با سخنرانی در این محفل ضمن خجسته خواندن این نمایشگاه، داشته‌های هر جامعه را مدیون فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی‌اش دانسته و شبکه کاری و معرق کاری را جزئی از هنر و فرهنگ غنی جامعه اسلامی افغانستان دانست.  خانم مصطفوی به ایجاد روابط مستحکم و همکاری معنادار میان پوهنځی هنرهای زیبا و وزارت اطلاعات و فرهنگ به هدف به کارگیری هنر معرق کاری و نقش‌اندازی در اماکن، آبدات و عمارت‌های فرهنگی و احیای مجدد فرهنگ و ارزش‌های هنری- فرهنگی کشور تأکید ورزید.

در ختم محفل افتتاحیه به ۱۵ تن از محصلان پوهنځی هنرهای زیبا که در خلق این آثار نقش داشتند، استادان همکار آنان و محترم سید مجیب‌الدین جواد رئیس پیمان پرودکشن که همکار مالی این نمایشگاه بوده است تقدیرنامه‌ اهداء گردیده و  سپس اشتراک کنندگان محفل با حضور در محل تدویر نمایشگاه که در محوطه سبز پوهنځی هنرها تنظیم گردیده بود، از این ۴۱ اثر ارزشمند شبکه‌کاری و معرق‌کاری اسلامی دیدن نمودند.

34.517386411567, 69.135922193527

More events

یکشنبه ۱۳۹۹/۷/۲۷ - ۱۰:۵۷ Kabul University

محفل ختم قرآن عظیم‌الشأن و گرامیداشت به مناسبت وفات مرحوم پوهاند دکتور الف‌شاه ځدران در پوهنتون کابل برگزار گردید

مجلس ختم قرآن عظیم‌الشأن و گرامیداشت از وفات مرحوم پوهاند دکتور الف‌شاه ځدران استاد فقید پوهنځی علوم اجتماعی پوهنتون کابل به روز چهارشنبه مؤرخ ۲۳ میزان سال جاری با حضور رئیس و . . .

یکشنبه ۱۳۹۹/۷/۲۷ - ۱۰:۴۱ پوهنتون کابل

از دوازدهم اکتوبر «روز جهانی عصای سفید(نابینایان)» در پوهنتون کابل گرامیداشت گردید

روز چهارشنبه مؤرخ ۲۳ میزان سال جاری از دوازدهم اکتوبر «روز جهانی عصای سفید(نابینایان)» با حضور داکتر عباس بصیر نامزدوزیر وزارت تحصیلات عالی، پوهاند دکتور محمدعثمان بابری رئيس پوهنتون . . .

سه‌شنبه ۱۳۹۹/۷/۲۲ - ۱۳:۴۶

نمایشگاه هنری شبکه کاری و معرق کاری اسلامی در دانشگاه کابل تدویر یافت

نمایشگاه ۴۱ اثر ارزشمند هنری شبکه کاری و معرق کاری اسلامی که به هدف معرفی این هنر به مردم و جامعه در پوهنتون کابل راه اندازی گردیده بود طی محفلی به روز دوشنبه ۳ سنبله سال جاری با حضور . . .