بيوگرافي مختصررییس محترم پوهنحًي علوم اجتماعي

شماره های تماس: 0788992599 ،  0202500232

ایمیل: faridullah.farahmand@gmail.com

faridullah.farahmand@ku.edu.af

پوهندوی فریدالله فرهمند فرزند غلام سخی در 13 حمل سال 1361 هجری خورشیدی در قریۀ فرنجل ولسوالی سیاگرد غوربند ولایت پروان در یک خانوادۀ متدین و روشنفکر تولد گردیده است. موصوف دورۀ مکتب ابتدائیه را در مکتب شهید فضل خدا و دورۀ لیسه را در لیسۀ عالی قاضی سیف الله شهید ولایت پروان به پایان رسانیده است.

پوهندوی فرهمند بعد از سپری نمودن امتحان کانکور شامل پوهنحی علوم اجتماعی پوهنتون کابل گردیده و به سویۀ لیسانس به درجۀ اعلی از پوهنحی متذکره در سال 1385 فارغ التحصیل گردیده و به تعقیب آن در سال 1386 شامل کادر علمی پوهنحی علوم اجتماعی  پوهنتون کابل گردید.

موصوف در سال 2009 میلادی با کامیاب شدن در بورسیه های تحصیلی ICIMOD جهت ادامۀ تحصیل دورۀ ماستری عازم کشور هندوستان گردیده و ماستری خویش را در رشته مطالعات توسعه در پوهنتون علوم اجتماعی تاتا واقع شهر ممبئی در سال 2011 موفقانه به پایه اکمال رسانید.

علاوتاً موصوف در برنامه های آموزشی و علمی مختلف در کشور های انگلیستان، جرمنی، مالیزیا، چین، نیپال و هندوستان اشتراک نموده و سهم فعال داشته است.

پوهندوی فرهمند بعد از ختم دورۀ ماستری به وظیفۀ مقدس استادی در پوهنحی علوم اجتماعی پوهنتون کابل ادامه داده و با تدریس در این نهاد علمی مصدر خدمت به وطن قرار گرفته است.

موصوف در کنار وظیفۀ مقدس استادی از سال 2014 الی ماه آگست، سال 2019  میلادی به حیث آمر دیپارتمنت علوم اجتماعی مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل ایفای وظیفه نموده است و پروژه های مختلف تحقیقاتی مرتبط با علوم اجتماعی را مدیریت نموده است. به همکاری مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل کورس های آموزشی در بخش روش تحقیق و مونوگراف نویسی را برای استادان جوان و محصلان صنوف چهارم رشته های علوم اجتماعی در پوهنتون های بلخ، بامیان و پروان به پیش برده است.

همچنان به عنوان عضو کمیسیون بررسی اسناد خارج مرز در وزارت تحصیلات عالی، عضو هیأت تحریر مجلۀ علمی پوهنتون کابل، عضو شورای فرهنگی پوهنتون کابل و برخی از کمیته های علمی – تحقیقی در پوهنتون کابل نیز ایفای وظیفه نموده است.  موصوف تعداد زیاد تقدیر نامه ها و تحسین نامه های مختلف را به پاس خدمات و شایستگی های وظیفوی دریافت نموده است.

قابل یاد آوری است که موصوف با زبان های دری، پشتو و انگلیسی بلدیت دارد.

در حال حاضر پوهندوی فرهمند بحیث رئیس پوهنحی علوم اجتماعی و استاد فعال دیپارتمنت بشرشناسی و باستانشناسی پوهنحی علوم اجتماعی پوهنتون کابل ایفای وظیفه می نماید.

آثار و فعالیت های علمی - تحقیقی پوهندوی فریدالله فرهمند

پروژه های که مشترکاً انجام داده است:

1. پروژه طفل و مادر به کمک پوهنتون های جان هاپکینز، پوهنتون امریکایی افغانستان و پوهنتون کابل
  2. بیکاری و تاثیرات آن در جامعه
  3. معیار های اجتماعی امنیت پایدار در افغانستان

آثار علمی تحقیقی

1. مهاجرت به یک زیستگاه جدید؛ مطالعه تحقیقی در ناحیه هفدهم کابل
  2. بررسی انسان شناسی سیاسی معاصر
  3. ساحۀ تاریخ بگرام
  4. مکاتب انسان شناسی
  5. ایدیت کتاب گاندی سرحد(خان عبدالغفارخان)
  6. فرهنگ و تغییر
  7. فرضیۀ تحقیق
  8. نگاهی به زندگی اسکیموها
  9. فرایند اجتماعی شدن
  10. نگاهی به زندگی و اندیشۀ مالینوفسکی
  11. ابوریحان بیرونی و انسان شناسی
  12. مشابهت ها و تفاوت های انسان شناسی و جامعه شناسی

مدیریت پروژه های تحقیق

1. فساد اداری و پیامد های اجتماعی آن در افغانستان
  2. عوامل افزایش خشونت علیه زنان در افغانستان
  3. عوامل افزایش نفوس در شهر کابل و پیامدهای اجتماعی آن
  4. چگونگی حفظ میراث های فرهنگی در افغانستان
  5. عوامل فرار جوانان از افغانستان و پیامدهای اجتماعی آن

اشتراک در سمینار ها، ورکشاپ ها و پروژه ها:

15- 24 فبروری 2013 اشتراک در جلسۀ طرح ریزی تطبیق پروژه DAAD در پوهنتون کیبانگسان مالیزیا

29 سپتامبر – 13 اکتبر  2012  اشتراک در اولین مکتب بهاری پروژۀ DAAD در سیبهاری هیماچال پرادش هندوستان

5 – 9 فبروری 2012  اشتراک در ورکشاپ مرتبط با پروژه حمایت های فرهنگی جرمنی تحت عنوان "حقوق اجتماعی، عدالت اجتماعی و پالیسی های اجتماعی" در پوهنتون علوم اجتماعی فرانکفورت کشور جرمنی

13 – 18  دسامبر 2011  اشتراک در ورکشاپ منطقه ای تحت عنوان "مدیریت مالکیت زمین، اسکان مجدد و احیای مجدد" (MLARR) در کتمندوی نیپال

31 مارچ – 12 می 2012  اشتراک فعال در برنامۀ آموزشی تحت عنوان"تجزیه و تحلیل و نوشتن گزارش تحقیق" در مرکز ملی تحقیقات پالیسی پوهنتون کابل.

4 نوامبر – 15 دسامبر 2013 اشتراک فعال در برنامۀ انترنشیب کتاب خانۀ بریتانیا واقع شهر لندن کشور انگلیستان

10  - 25 فبروری 2014  اشتراک در پروژۀ های  DAAD  تحت عنوان "حقوق اجتماعی، عدالت اجتماعی و پالیسی های اجتماعی" در مرکز آموزشی جاگوری واقع ایالت هیماچال پرادش هندوستان و پوهنتون مرکزی هیماچال پرادش.

19 – 22  سیپتامبر 2017  اشتراک در " اجلاس تایهی محافظت از تمدن های باستان جهان" در شهر بیجینگ جمهوری خلق چین.

همچنان اشتراک در ده ها سمینار علمی داخلی و بین المللی در افغانستان و خارج از افغانستان.