تجلیل و گرامی‏داشت از دهم ماه محرم الحرام در وزارت تحصیلات عالی

مراسم عاشورای حسینی روز یکشنبه مؤرخ 17 سنبله سال روان، از سوی چهار پوهنتون مرکزی و وزارت تحصیلات عالی در تالار کنفرانس‏های وزارت تحصیلات عالی تدویر یافت. این برنامه با حضور جلالتمآب محترم قانونپوه سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری، جلالتمآب محترم پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی و سرپرست وزارت تحصیلات عالی، جلالتمآب محترم پوهنمل حمیدالله فاروقی رئیس پوهنتون کابل و وزیرمشارو رئیس جمهور در امور تحصیلات عالی، شماری از  روسای پوهنتون‏ها، ‏معینان وزارت تحصیلات عالی، تعدادی از وزرای قبلی دولت، وکلای شورای ملی، روحانیون، استادان، کارمندان و محصلان پوهنتون‌های مرکز همراه بود.

در آغاز مراسم، جلالتمآب محترم پوهنمل عبدالتواب بالاکرزی معین علمی و سرپرست وزارت تحصیلات عالی،  حضور و  تشریف آوری مهمانان را در این وزارت را خوش آمدید گفته و فرارسیدن ماه محرم الحرام را برای حاضرین و تمام ملت شریف کشور تسلیت عرض نمودند. آقای بالاکرزی برگزاری و تجلیل از ایام محرم و عاشورا را بیان‌گر اخوت و وحدت مردم افغانستان بویژه وحدت میان محصلان کشور دانسته  گفت، حرکت‌های گوناگونِ بی‌جا و دفاع بد که از سوی گروه‌های نامیمونی در جریان است دفاع از دین نبوده بلکه تلاشی است تا چهرۀ اسلام را وارونه و خلاف واقعیت جلوه دهد، درحالیکه دین اسلام دین وحدت، اخوت، برادری و برابری میان مردم است. وزیر تحصیلات عالی از مردم کشور بویژه جوانان و محصلان خواست تا با وحدت و همدلی تعهد شان را نسبت به دین نشان داده و روح امام حسین (ع) و سایر بزرگان دین را از خود شاد و راضی نگه دارند.

متعاقباً، جلالتمآب محترم قانونپوه سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری کشور فرا رسیدن ایام محرم و عاشورا، هفته شهید و سالروز شهادت قهرمان ملی کشور را به ملت کشور تسلیت عرض نموده، با ابراز خرسندی و خوشبختی از الگو بودن وحدت و برادری میان پیروان مذاهب مختلف کشور، از وزارت تحصیلات عالی و پوهنتون‌های مرکزی بخاطر برگزاری چنین برنامۀ با شکوه در این وزارت تشکری نمودند. آقای دانش "عزت" و "حریت" را اصلی ترین پیام عاشورا و نهضت امام حسین(ع) دانسته  گفت، از گذشته های دور تا اکنون دو نوع طبقه بندی در حرکات جوامع وجود داشته که یکی عدالت طلبی و تلاش در جهت احقاق حق و همپذیری و تواضع است، طبقۀ دیگر تفکرات مبتنی بر انحصار طلبی، خشونت طلبی و جنگ و قبضۀ قدرت به هر قیمت؛ که قیام امام حسین (ع) بیشتر از هرچیز قیام عدالت خواهی و پیروزی حق بر باطل است که همیشه بعنوان یک الگوی رفتاری در حرکت‌های آزادی خواهانه و عدالت طلبانۀ تاریخی بوده و خواهد بود.

استاد دانش در ادامه به مسایل جاری کشور چون صلح و انتخابات نیز صحبت نموده، در پایان از جوانان کشور خواست تا در ایام محرم و عاشورا از رفتارهای احساساتی و افراطی جلوگیری نموده و پیام عاشورا را با بهترین شیوه منتقل کنند.

در همین حال، جلالتمآب محترم پوهنمل حمیدالله فاروقی رئیس پوهنتون کابل و وزیرمشاور رئیس جمهور در امور تحصیلات عالی، به سخنرانی پرداخته در ابتدأ از وزرات تحصیلات عالی، پوهنتونهای مرکزی و بالخصوص اتحادیه محصلان پوهنتون کابل بخاطر برگزاری و مدیریت این برنامۀ باشکوه تشکری نموده و فراه رسیدن دهم محرم الحرام و هفتۀ شهید را خدمت تمام ملت شریف کشور و محصلان پوهنتون تسئلیت عرض داشتند. رئیس پوهنتون کابل خطاب به محصلان حاضر در برنامه گفت، با گردهمایی امروز بلوغ

سیاسی، حس وحدت و همدلی خود را به نمایش گذاشته اید، سعی بدارید تا همواره در کنار هم برادرانه زیست نموده و وحدت میان خویش را حفظ نماید.

آقای فاروقی افزود، هدف قیام امام حسین(ع) در جهت مبارزه با جهل و تاریکی، نفی زورگویی، بی عدالتی، ظلم و بخاطر حفظ عزت و عدالت و پاسداری و احیای سنت جدش رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) بود که هرچند به ظاهر شکست خورد؛ اما در واقع با ریختاندن خون خویش بزرگترین پیروزی را نصیب اسلام نموده و فراموش ناشدنی ترین پیام یک مقاومت را به مسلمانان و جهان منتقل نمودند. موصوف گفت حادثۀ عاشورا با هیچ حادثۀ دیگر در دنیا قابل مقایسه نیست و با تشکری از دست اندرکاران این

برنامه بخاطر تجلیل با شکوه از این ایام پرمیمنت و با اشاره به سخنان شاعران و بزرگان نامدار جهان در ارتباط با مبارزه ماندگار کربلا سخنان خویش را خاتمه داده، برای ملت کشور آرزوی عزت و صلح پایدار نمودند.

همچنان، محترم  پوهندوی عبدالجلیل فقیه استاد پوهنځی شرعیات پوهنتون کابل و چند تن دیگر نیز پیرامون موضوع سخنرانی نموده، هرکدام باالنوبت دیدگاه خویش را نسبت به قیام عاشورا، رشادت و قهرمانی‏های امام حسین" ع"  و یاران با وفایش ارائه نمودند.

این برنامه ساعت 12 ظهر با دعائیه خیر و فلاح کشور، توسط محترم پوهاند وحیدالله مومند رئیس پوهنتون طبی کابل خاتمه یافت.