دومین نشست هم اندیشی برای مبارزه با افراطیت در پوهنتون کابل برگزار گردید.

دومین نشست هم اندیشی برای مبارزه با افراطیت«چشم انداز صلح» از سوی انستیتوت صلح، رسانه و حکومتداری خوب با حضور جلالتمآب محترم قانونپوه سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری اسلامی افغانستان، محترم دکتور محمد یوسف نیازی مشاور ریاست اجرائیه، محترم دکتور محمد ایاز نیازی استاد پوهنځي شرعیات پوهنتون کابل، محترم احمدکمیل میرشادبیگ رئیس عمومی انستیتوت صلح، رسانه و حکومتداری خوب، برخی علما، پژوهشگران، مقامات دولتی و مهمانان خارجی به تاریخ ۲۰ دلو سال ۱۳۹۷ در  ادیتوریم مرکزی پوهنتون کابل برگزار گردید.

در آغاز نشست محترم احمدکمیل میرشادبیگ رئیس عمومی انستیتوت صلح، رسانه و حکومتداری خوب ضمن عرض خوش آمدید به مهمانان در مورد اهداف  برگزاری این نشست صحبت نموده، پدیده افراطیت را تهدید مشترک به تمام جامعه یاد کردند.

سپس پیام جلالتمآب محترم دکتور محمد اشرف غنی رییس جمهوری اسلامی افغانستان در رابطه به نشست هم اندیشی برای مبارزه با افراطیت توسط محترم ابوالحسین یاسر مشاور رییس جمهور قرائت گردید که در بخش آن آمده است .جای افتخار است که امروز دومین نشست هم اندیشی برای مبارزه با افراطیت با حضور علما ، پژوهشگران و رسانه ها  در پوهنتون کابل برگزار می‎شود. همچنان در این پیام آمده است خشونت و افراط‎گرایی جامعه بشری را تهدید و از مردم قربانی می‎گیرد، کشور ما از جمع بزرگترین کشور‎های است که قربانی این پدیده گردیده و این وظیفه هر فرد جامعه است تا با این پدیده ویرانگر مقابله نماید.

محترم دکتور محمد ایاز نیازی استاد پوهنځي شرعیات پوهنتون کابل، به نمایندگی از ریاست پوهنتون کابل حضور و تشریف‎آوری اشتراک کنندگان برنامه را خیر مقدم گفته، ضمن صحبت پیرامون عوامل افراط‎گرایی در کشور اضافه داشتند، افراطیت پدیده ویرانگر بوده خشونت را می‎زداید و افراطیت جایگاه در تمدن دین اسلام ندارد.

متعاقباً، جلالتمآب محترم استاد سرور دانش معاون رئیس جمهور از «انستیتوت صلح، رسانه و حکومتداری خوب» بخاطر برگزاری این نشست تشکر کرده که این نهاد از ابتدای تأسیس خود تا کنون، در سه محور بسیار مهم حیاتی و سرنوشت ساز یعنی «صلح»، «رسانه» و «حکومتداری خوب» گام های ابتکاری و برجستۀ را برداشته است.

استاد دانش برگزاری چنین نشست ها را  برای واکاوی مفاهیم فکری، حقوقی و سیاسی و ایجاد گفتمان مؤثر و سازنده در باره مبرم ترین نیازهای سیاسی و فرهنگی جامعه یک ضرورت جدی یاد کرده گفت، برای مبارزه با هر نوع ناهنجاری یا اختلاف فکری و سیاسی و یا برای جستجوی راه‎حل برای بسیاری از چالش‎های موجود در جامعه ما، هیچ راه معقول دیگری جز بحث و گفتگو و تبادل نظر وجود ندارد.

معاون دوم ریاست جمهوری تصریح نمود، صلح تنها مربوط به چند شخص سیاسی نمی‌شود، بلکه مالک پروسه صلح مردم افغانستان و حکومت است و افغانستان نباید آزمایشگاه اداره های موقت و انتقالی و قوانین اساسی رنگارنگ قرار گیرد.

استاد دانش گفت که در وضعیت کنونی اصل اساسی صیانت از نهاد دولت، نظام سیاسی، قانون اساسی کشور و حمایت از جامعه مدنی به شمول همه نهادهای مربوط به رسانه، شبکه‎های مدنی جوانان، زنان کشور به شمول ارزش های جامعه مدنی مانند آزادی های سیاسی، آزادی بیان، حقوق زنان و حقوق بشر مهم و اساسی است.

معاون رییس جمهوری بیان نمود که حکومت نیز بر مالکیت و رهبری افغان‎ها بر پروسه صلح تأکید دارد و محوریت دولت در همه مذاکرات و گفتگوهای صلح به عنوان تنها نهاد مشروع و قانونی که می تواند از همه مردم افغانستان نمایندگی کند، نباید نادیده گرفته شود.

موصوف تأکید کرد که در گفتگوهای صلح باید صدای تمام مردم افغانستان شنیده شود و این زمینه را تنها دولت می تواند فراهم کند و هیچ شخص و یا گروه دیگر نمی تواند از جامعه چند صدایی کشور نمایندگی کند.

وی اشاره داشت که صلح با توافقنامه بنِ 18 سال پیش تفاوت ماهوی دارد و امروز صلح تنها مربوط به شخصیت های قومی و احزاب سیاسی نیست بلکه مربوط به مردم افغانستان است.

استاد دانش مالک حکومت و دولت و مالک جنگ و صلح، مردم افغانستان، جامعه مدنی افغانستان یعنی جوانان، زنان، رسانه ها و نهادهای مدنی را  یاد کرده که آنان میتوانند به شکل بهتر آن به پیش ببرند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه دیگر افغانستان آزمایشگاه اداره های موقت و انتقالی و قانون اساسی های رنگارنگ نیست، گفت: «تغییر نظام سیاسی و کنار گذاشتن قانون اساسی، نه تنها باعث ثبات نمی شود بلکه کشور را در یک چرخه ناپیدایی از اختلاف و منازعه و بی ثباتی سوق می دهد».

به گفته وی: باید هر نوع توافق یا صلح، در چارچوب نظام و ساختار موجود و قانون اساسی موجود تنظیم شود و هر نوع تعدیل در قانون اساسی هم باید از مجرای قانونی و در چارچوب حاکمیت دولتی صورت گیرد نه در یک فضای انارشیستی و یا در حالت فروپاشی یا فقدان حاکمیت دولتی.

معاون رئیس جمهور گفت که حکومت هیچ پالیسی پنهان از مردم و شهروندان ندارد و در این مورد دولت و ملت افغانستان موضع واحد دارند.

در اخیر موصوف از برگزار کنندگان این نشست تشکر کرده خواستار تداوم این چنین نشست ها را بخاطر  مبارزه با پدیده افراطیت در جامعه گردیدند.

در این نشست، محترم دکتور یوسف نیازی مشاور ریاست اجرائیه، محترم رحیم پور ازغدی استاد پوهنتون از ایران و چند تن دیگر  نیز پیرامون مبارزه با افراطیت و قرائت معتدل از اسلام در میان پیروان مذاهب اسلامی صحبت کردند.

در نشست هم اندیشی برای مبارزه با افراطیت با چشم انداز صلح که از سوی انستیتوت صلح، رسانه و حکومتداری خوب برگزار شده بود، از جلالتمآب محترم سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور به عنوان «شخصیت معتدل» سال 1397 با اهدای تندیس قدردانی گردید.

انستیتوت صلح، رسانه و حکومتداری خوب به عنوان یک نهاد مستقل در زمینه اعتدال گرایی و مبارزه با فراطیت بوده که از طریق مبارزات فرهنگی و ایجاد گفتگو میان اقشار مختلف مردم فعالیت می‌کند.