مجلۀ علمی « وږمه » بعد از چهل سال وقفه در پوهنتون کابل چاپ و رونمایی گردید.

مجلۀ علمی"وږمه" که اخیراً بعد از چهل سال وقفه تدوین و چاپ ګردیده است، امروز دو شنبه مؤرخ اول دلوه 1397 مطابق 21 جنوری 2019 میلادی از سوی دیپارتمنت پشتو پوهنځی زبان و ادبیات پوهنتون کابل در تالار کنفرانس‎های پوهنځی زبان و ادبیات این پوهنتون رونمایی ګردید. در محفل روگشای این مجلۀ علمی، فرهنگی و ادبی جلالتمآب محترم پوهنمل حمیدالله فاروقی رئیس پوهنتون کابل و وزیر مشاور رییس جمهور در امور تحصیلات عالی، محترم پوهنوال دکتور لعل پاچا آزمون مشاور ارشد رییس جمهور و استاد پوهنځی زبان و ادبیات، روسای محترم پوهنځی‌ها،  شماری از محققان و دانشمندان اکادمی علوم افغانستان، عده‎یی از علاقمندان ادب و فرهنگ و شخصیت‎های علمی از ادارت مختلفه کشور، اساتید و  محصلان پوهنتون کابل اشتراک نموده بودند.

محفل با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود ملی کشور آغاز شد. سپس محترم پوهنوال بریالی باجوری استاد دیپارتمنت پشتو و مدیر مسئول مجلۀ علمی «وږمه» ضمن عرض خوش آمدید به مهمانان، در رابطه به سابقۀ نشراتی مجلۀ «وږمه» در دور اول نشراتی آن مفصلاً صحبت کرده،  نقش استادان پیش کسوت پوهنځی زبان و ادبیات را طی دهه‎های پیشین در فعالیت‎های علمی و  تحقیقی کشور و نشر و چاب مجلۀ علمی وږمه مؤثر یاد نمودند.

متعاقباً جلالتمآب محترم پوهنمل حمیدالله فاروقی رئیس پوهنتون کابل و وزیر مشاور رییس جمهور در امور تحصیلات عالی نشر دوبارۀ مجلۀ علمی «وږمه»  را که پس از وقفۀ طولانی چهل ساله در کشور صورت ‎گرفته به جامعه علمی و ادبی و تمامی نهادهای علمی کشور تبریک و تهنیت عرض نمودند. محترم فاروقی اضافه داشت، پوهنتون کابل افتخار دارد که پس از سالهای متمادی  مجلۀ علمی، ادبی و فرهنگی وږمه را چاپ و در اختیار محققان و دانشمندان کشور قرار میدهد.

رئیس پوهنتون کابل ضمن قدردانی از رهبری و استادان  پوهنځی زبان و  ادبیات به ویژه دیپارتمنت پشتو که نشر این مجله را به عهده دارند، خواستار همکاری هرچه بیشتر پژوهشگران و دانشمندان کشور در جهت غنامندی این مجله گردیدند. موصوف وعده سپردند که در راستای استمرار نشر مجلات علمی و تحقیقی پوهنتون کابل از هیچ گونه  همکاری دریغ نمی‎ورزند.

در فرجامین سخنانش آقای فاروقی از تغییرات کمی و کیفی که در پوهنتون کابل صورت گرفته است نیز یادآور شده؛ گفت، پوهنتون کابل به عنوان کهن‎ترین نهاد علمی در کشور در تلاش  است تا جایگاه واقعی خود را در سطح منطقه و جهان بدست آورده و خدمات معیاری علمی را به هموطنان و جامعه ارائه و در تخلیق و تولید علم و ارزش‎های اکادمیک بعنوان پوهنتون مادر در کشور ادای مسئولیت نماید.

سپس محترم څیرنوال محمدنبی صلاحی عضوه اکادمی علوم افغانستان و محترم نجیب الله منلی نویسنده و محقق معروف کشور ضمن صحبت در مورد اهمیت مجلۀ علمی وږمه، چاپ و نشر این مجله را به هیأت رهبری و استادان پوهنتون کابل و جامعه علمی کشور تبریک گفتند.

در پایان برنامه مجلۀ علمی، ادبی و فرهنگی «وږمه» توسط محترم پوهنمل حمیدالله فاروقی رئیس پوهنتون کابل و وزیر مشارو رئیس جمهور در امور تحصیلات، هیأت رهبری پوهنځی زبان و ادبیات، مدیر مسئول آن مجله و چند تن از محققین و پژوهشگران رونمایی گردیده و حاضرین جلسه یک یک جلد مجله را طور تحفه بدست آوردند.

قابل یاد آوریست که قبل از چهل سال وقفه در چاپ و نشر مجله وږمه یکعده شخصیت‎های بلند مرتبه و پیش کسوت عرصه‎های ادبی، علمی و فرهنگی مقالات ارزشمند علمی- فرهنگی، ادبی و هنری را در سطوح مختلف از طریق این مجله بدست نشر می‎سپاریدند و هئیت‎های تحریر این مجله را تشکیل میدادند که طوری نمونه از استادان بزرگ عرصه علم و ادب مانند پوهاند عبدالحی حبیبی، پوهاند صدیق الله رشتین، دکتور محمد موسی شفیق، پوهاند سیدبهاوالدین مجروح و دکتور محمد اشرف غنی را میتوان نام برد.