راه یابی محصلان پوهنتون کابل در برنامۀ رقابتی جهانی هولت پرایز(Hult Prize)

برنامه هولت پرایز همه ساله به همکاری سازمان ملل متحد در پوهنتون‎های مختلف جهان به هدف، رشد ظرفیت جوانان و حل چالش‌های بزرگ جهان، برگزار می‌شود. پوهنتون کابل نیز در سلسله تدویر برنامه های رقابتی و گفتمان های قبلی اش، در طی سال جاری برای نخستین بار شاهد برگزاری برنامۀ بین المللی رقابت جهانی هولت پرایز  بود. این برنامه که روز چهار شنبه مؤرخ 19 جدی سال روان به ابتکار و گردانندهگی اتحادیه محصلان پوهنتون کابل در تالار دیپارتمنت چنائی پوهنحی زبان و ادبیات این پوهنتون  برگزار شده بود، در آن جلالتمآب محترم پوهنمل دکتور نجیب الله خواجه عمری وزیر تحصیلات عالی، جلالتمآب محترم پوهنمل حمیدالله فاروقی رییس پوهنتون کابل و وزیر مشاور رییس جمهور در امور تحصیلات عالی، محترم دکتور کمال سادات معین جوانان و زارت اطلاعات و فرهنگ، محترمه پوهنوال دکتور تفسیره هاشمی معاون امور محصلان پوهنتون کابل، محترم عبدالاحسان مومند رییس اجرائیوی دینامیک ورژن، روسای محترم پوهنحیها، استادان و محصلان پوهنتون کابل شرکت ورزیده بودند.

در آغاز محفل جلالتمآب محترم پوهنمل حمیدالله فاروقی رییس پوهنتون کابل و وزیر مشاور رییس جمهور در امور تحصیلات عالی، حضور و تشریف آوری تمام اشتراک را در برنامه خیر مقدم گفته، ضمن صحبت پیرامون مزیت‌هایی این  برنامۀ رقابتی، اشتراک و حضور محصلان پوهنتون کابل را در این برنامه امر مهم و ضروری یاد نمودند.

محترم فاروقی در ادامه افزود: پوهنتون کابل و اتحادیه محصلان این پوهنتون خرسند است که در ادامه تدویر برنامه های قبلی خویش امروز شاهد برگزاری مرحله اول برنامه رقابتی جهانی هولت پرایز بوده که محصلان مبتکر و خلاق پوهنتون کابل به اثر سعی و تلاش شان برای بار نخست در این برنامه رقابت جهانی اشتراک می ورزند. آقای فاروقی  برنامۀ رقابی هولت پرایز امسال را یکی از برنامه مهم جهت  اشتغال زائی و رفع مشکلات بیکاری برای جوانان یاد کرده که این برنامه‌ ضمن فراهم سازی زمینه های رقابتی و تشبثاتی جوانان و محصلان در محدوده‌های ملی و بین المللی  توانایی‌ها، مهارت ها و استعداد های آنانرا نیز  افزایش میدهد.

در اخیر آقای فاروقی از ابتکار اتحادیه محصلان پوهنتون کابل در جهت تدویر و راه اندازی این برنامه مهم  تشکر کرده، در ضمن از  حامیان و تمویل کنندگان این برنامه تشکر و قدردانی به عمل آوردند. موصوف موفقیت محصلان را در مرحله نخست این برنامه تبریک گفته، توقع برد که بخاطر  راه یابی در مرحله های بعدی این برنامه بیشتر از پیش سعی و تلاش ورزند و از آمادگی پوهنتون برای حمایت و همکاری با آنها اطمینان داد.

متعاقباً جلالتمآب محترم پوهنمل دکتور نجیب الله خواجه عمری و زیر تحصیلات عالی راه یابی محصلان پوهنتون کابل را در رقابت های هولت پرایز افتخار جامعه و خانواده تحصیلات عالی یاد کرده و این موفقیت را به پوهنتون کابل و جامعه علمی کشور تبریک و تهنیت عرض داشتند.

وزیر تحصیلات عالی افزود، هولت پرایز که یک پروسه رقابتی طویل المدت بین محصلان پوهنتون ها به اساس مفکوره ها و منابع مختلف برای حل مسایل جدی اجتماعی، امنیت غذایی، منابع آب، انرژی و تعلیم و تربیه بوده و عضویت پوهنتون کابل در این پروسه رقابتی جهانی از اهمیت خاص برخوردار میباشد.

آقای خواجه عمری افزود،  نقش پوهنتون ها در تولید اشتغال یکی از موضوعات مورد تأکید آنان بوده و تلاش آنها در سطح کلی در بخش تحصیلات عالی و چه در سطح پوهنتون بر این است تا آموزش به اساس ارزش ها و فعالیت های اکادمیک به منظور تولید علم و مهارت های عملی در مطابقت به نیازهای جامعه صورت پذیرد.

به گفته محترم وزیر تحصیلات عالی تشخیص مهارت ها، توسعه و رشد خلاقیت ها در میان محصلان یکی از عمده ترین عوامل رشد و توسعه اقتصاد پایدار در کشور ها است و به همین منظور آموزش های مهارتی، نقش مهمی را در افزایش اشتغال مولد، بهبود فضای کسب و کار،  استفاده بهینه از فرصت ها و افزایش کارآیی در درون جامعه بر عهده داشته و بهبود کیفیت زندگی مردم را به همرا دارد.

محترم خواجه عمری اشتراک محصلان خلاق و لایق پوهنتون کابل را با طرح ها و دیدگاه های شان در بزرگترین رقابت های بین المللی مبارک گفته اضافه داشت، اشتراک آنها به این امید تقویت میکند که تحصیلات عالی افغانستان در راستای شگوفایی حرکت نموده و با معیارهای لازم محیط اکادمیک نزدیک‎تر می‎گردد.

آقای خواجه عمری بیان داشت، اجندای امسال برنامه رقابتی هولت پرایز اشتغال زایی برای 10 هزار جوان در یک دهه میباشد و این موضوع با در نظرداشت شرایط بیکاری در کشور و نیاز مبرم جامعه به ایجاد فرصت های کاری برای جوانان مطابقت کامل داشته است. وزیر تحصیلات عالی ابراز امیدواری کرد که محصلان پوهنتون کابل با طرح های جامع و عملی شان بتوانند در مرحله های بعدی این رقابت ها پرداخته و حایز جوایز گردند.

در همین حال محترم پوهنیار عبدالرزاق وحیدی استاد پوهنتون کابل و یکتن از اعضای داور این برنامه، در مورد تیم های منتخب و طرح های آنان، محترم دکتور کمال سادات معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ پیرامون جوانان و مسئولیت های شان، محترم عبدالاحسان مومند پیرامون موضوع انسان های با هدف، محترم جاوید فاروس رییس اتحادیه محصلان پوهنتون کابل در مورد تدویر چگونگی برنامه هولت پرایز در پوهنتون کابل و محترم گلاب الدین تاتار مسئول برنامه هولت پرایز در پوهنتون کابل پیرامون برنامه هولت پرایز و مراحل آن صحبت نموده و راه یابی محصلان پوهنتون کابل را در این برنامۀ رقابتی جهانی تبریک گفتند.

همچنان تعداد از محصلان راه یافته به رقابت هولت پرایز نیز صحبت نموده و تدویر این برنامه را جهت ارتقای مهارت های شان مفید یاد نمودند.

هولت پرایز، یک رقابت جهانی میان محصلان صدها پوهنتون جهان است که از سوی سازمان ملل متحد و بنیاد «بل کلنتون» پشتیبانی می‏شود. رقابت هولت پرایز، چهار مرحله دارد؛ مرحلۀ نخست در هر پوهنتون، مرحلۀ دوم در شهر دبی، مرحلۀ سوم در لندن و مرحله نهایی در مقر سازمان ملل در نیویارک برگزار میشود. گفتنی است برای گروه برنده مقام اول این رقابت ها، یک میلیون دالر امریکایی جایزه داده می شود تا این گروه بتوانند برنامۀ ارایه شده شانرا، اجرایی بسازد.