امضاء تفاهمنامه همکاری میان ریاست پوهنتون کابل و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل

تفاهم‎نامه، ساخت و بهره برداری ساختمان دیپارتمنت فارسی دری پوهنځي زبان و ادبیات پوهنتون کابل و همچنین توسعه، تحکیم و تعمیق همکاری‎های علمی- فرهنگی، تبادل آموزه‎ها و تجربیات و استفاده بهینه از توان، ظرفیت و میراث فرهنگی مشترک، به هدف گسترش زبان و ادبیات فارسی دری؛ میان ریاست پوهنتون کابل و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران عقد گردید.

محفلی که به منظور امضاء تفاهم‎نامه ساخت دیپارتمنت فارسی دری پوهنځي زبان و ادبیات پوهنتون کابل و اهدای کُتب دانشگاهی از سوی جمهوری اسلامی ایران به پوهنتون کابل روز شنبه مؤرخ اول جدی سال  روان در تالار شورای علمی پوهنتون کابل تدویر یافته بود، در آن جلالتمآب محترم پوهنمل حمیدالله فاروقی رییس پوهنتون کابل و وزیر مشاور رییس جمهور در امور تحصیلات عالی، محترم دکتور رضا مالکی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، محترم پوهنیار محمد رضا فرزام معاون مالی و اداری پوهنتون کابل، عده از روسای محترم پوهنځي‎ها، استادان و کارمندان پوهنتون کابل و  همکاران رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، حضور داشتند.

در آغاز جلالتمآب محترم پوهنمل حمیدالله فاروقی رییس پوهنتون کابل و وزیر مشاور رییس جمهور در امور تحصیلات عالی حضور و تشریف آوری حاضرین  را در برنامه خیر مقدم گفته،  ضمن اظهار خرسندی از  امضأ  تفاهم نامۀ ساخت دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری  میان پوهنتون کابل و رایزن فرهنگی جمهور اسلامی ایران در کابل،  از کمک و همکاری کشور دوست ایران با پوهنتون کابل ابراز تشکر و سپاس نمودند.

رییس پوهنتون کابل اجرائی شدن تعهدات کشور دوست ایران را برای پوهنتون کابل، در جهت تحقق نیازهای توسعوی و ارتقای ظرفیت‎های علمی و کیفی این پوهنتون مؤثر یاد کرده علاوه نمودند که این تعهدات در سال گذشته طی سفر که  هیئت افغانی به کشور دوست ایران داشتند،  با مقامات آن کشور مطرح و مورد بحث قرار گرفته بود. محترم فاروقی کُتب اهدا شده از سوی ریاست محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جمهوری اسلامی ایران به پوهنتون کابل را بخاطر ارتقای ظرفیت‎های علمی استادان و محصلان پوهنتون ارزنده یاد نموده و آنرا یکی از نیازهای جدی پوهنتون کابل بر شمردند. آقای فاروقی به نمایندگی از پوهنتون کابل از سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جمهوری اسلامی ایران، رایزن فرهنگی ج.ا.ا در کابل، کتابخانه ملی کشور ایران و سایر نهادهای همکار مبنی بر توجه و همکاری شان با پوهنتون کابل ابراز سپاس و قدرانی نموده، اظهار امیدواری کرد تا این همه موارد وسیله خوب برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات فرهنگی میان دو کشور قرار گیرد.

رییس پوهنتون کابل در مورد چگونگی  اعمار دیپارتمنت فارسی دری این پوهنتون نیز سخن گفته ضمن یاد آوری از کارهای مقدماتی و مباحث مهندسی این عمارت، خواستار اجرائی شدن  هرچه زودتر و آغاز کارهای ساختمانی این پروژه گردیدند.

در اخیر موصوف از مسوولان کتابخانه مرکزی پوهنتون کابل خواست که در حفظ و نگهداشت کتاب‎های اهدأ شده که اثر محققان و اندیشمندان کشور ایران می‎باشد، تلاش جدی نموده و آنرا به دسترس تمام علاقمندان علم و دانش و استفاده کنندگان قرار دهند.

در همین حال محترم دکتور رضا مالکی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان از همکاری‎های شان با پوهنتون کابل اظهار خرسندی کرده گفت، آنان آماده هستند تا در چارچوب تفاهمات علمی و فرهنگی که میان این دو کشور صورت گرفته است همکاری های علمی و پوهنتونی شانرا با پوهنتون کابل به صورت مستمر ادامه دهند.

آقای مالکی از مؤثریت و موفقیت اولین گفتمان علمی و فرهنگی انجام شده میان فرهنگیان و دانشمندان هردو کشور در پوهنتون کابل که در ماه ثور سال جاری راه اندازی شده بود یاد آوری نموده، از برنامه دوم این گفتمان‎ها که قرار است بزودی در پوهنتون زاهدان کشور ایران راه اندازی شود نیز سخن گفته، در ضمن از  دور سوم گفتمان های علمی- فرهنگی و نمایشگاه کتب  که قرار است در هماهنگی با پوهنتون کابل در سال آینده انجام شود، نیز خبر دادند.

موصوف در مورد ساخت و ساز عمارت دیپارتمنت فارسی دری پوهنځي زبان و ادبیات نیز صحبت نموده، اطمینان بخشید که کار ساخت و ساز آنرا بعد از نهایی شدن طراحی و پروسه مهندسی آن رسماً آغاز می‎نمایند. در اخیر رایزن فرهنگی جمهور اسلامی ایران در کابل از ریاست پوهنتون کابل  بابت فراهم سازی زمینه‎ها و فرصت‎ها جهت تداوم و توسعه همکاری‎های مشترک علمی و فرهنگی تشکر و اظهار سپاس کرده، همکاری‎های انجام شده را به نفع نهاد های علمی دو کشور یاد کردند.

در فرجام تفاهم‎نامۀ ساخت دیپارتمنت زبان و ادبیات فارسی دری و همچنین توسعه، تحکیم و تعمیق همکاری‎های علمی- فرهنگی، تبادل اطلاعات و تجربیات و استفاده بهینه از توان، ظرفیت و میراث های فرهنگی مشترک، به هدف گسترش زبان ادبیات فارسی دری؛ میان محترم پوهنیار محمد رضا فرزام معاون مالی و اداری پوهنتون کابل و محترم دکتور رضا مالکی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل به امضأ رسیده، در ضمن کُتب دانشگاهی و آثار اندیشمندان و محققان کشور دوست ایران که عناوین آنها قبلاً از جانب پوهنځی‎‎های مختلفه پوهنتون کابل فهرست و مشخص شده بود به پوهنتون کابل تسلیم داده شد.

گفتنی است که کشور دوست ایران به تیراژ 2300 جلد کتب در رشته‎های مختلف پوهنتونی را به پوهنتون کابل اهدا نموده و  کتاب های کمک شده رسماً به کتابخانه مرکزی پوهنتون کابل تسلیم داده شد. قرار است این کتاب‎ها  که در رشته های مختلف و بر وفق تقاضای قبلی دیپارتمنت‎های مختلفه پوهنتون کابل میباشد، از طریق کتابخانه مرکزی در اختیار پوهنځي‎های مربوطه قرار داده شود.